یکی از نیازهای اساسی در هنگام راه اندازی هر کسب و کاری، اطلاع دقیق از مجوزهای مورد نیاز برای انجام فعالیت بدون هیچ گونه محدودیتی است. شغل هایی همچون روغنگیری، ارده گیری، کره گیری، آسیاب ادویه و تولید میوه خشک از کارهایی هستند که به دلیل ارتباط مستقیم با سلامتی افراد باید مجوزهای خاصی را اخذ کنند و بدون داشتن مجوز، اجازه فعالیت نخواهند داشت. سیب سلامت در حقیقت علامت و نشان سازمان غذا و داروست. سازمان غذا و دارو این نشان را برای محصولاتی صادر می کند که فاکتورهای سلامتی و بهداشتی تعیین شده توسط این سازمان را داشته باشند.
برای اخذ مجوز سیب سلامت باید چکار کرد؟
قبل از آن که به بررسی پاسخ این سوال بپردازیم باید این موضوع را بررسی کنیم که سازمان غذا و دارو نشان سیب سلامت را برای کدام دسته از فعالیت ها صادر می کند. کسانی که قصد فعالیت در زمینه تولید روغن، ارده، کره گیاهی و یا میوه خشک را دارند می توانند در سه رده کلی خانگی، مغازه ای و کارگاهی یا کارخانه ای فعالیت کنند. کسانی که در رده تولید محصولات خانگی فعال هستند باید بدانند که اداره بهداشت مجوزی برای فعالیت های خانگی صادر نمی کند و این افراد باید محصولات خود را به آشنایان و یا در شبکه های اجتماعی بفروش برسانند. افرادی که برای فعالیت تولیدی خود مغازه را به عنوان محل کسب و کار در نظر گرفته اند نیز باید به اداره بهداشت منطقه محل کسب خود مراجعه کنند و نسبت به دریافت مجوزهای لازم اقدام کنند. از فاکتورهای مهم برای اداره بهداشت برای صدور مجوز برای مغازه ها می توان به سرامیک بودن مغازه و داشتن سینک و محلی بهداشتی برای شست و شو اشاره کرد.لازم به ذکر است افرادی که در مغازه به فعالیت تولید ی می پردازند تنها اجازه دارند محصولات خود را در مغازه خود بفروش برسانند و اجازه پخش محصولات برای فروش در سایر مراکز را ندارند. البته در شرایط خاص مغازه ها می توانند این مجوز را اخذ کنند.
کسب و کارهای بزرگ از جمله کارگاه ها و کارخانه ها باید برای فعالیت خود، مجوز سیب سلامت را از اداره بهداشت اخذ کنند. اداره بهداشت تدابیر سخت گیرانه ای برای این گونه کسب و کارها اتخاذ نموده که برای دریافت مجوز باید تمامی این تاییدیه ها دریافت شود در مقابل میزان فروش کارخانه ها و کارگاه ها بسیار بالاتر بوده و ارزش تامین این فاکتورهای سخت گیرانه را دارد. کارخانه ها و کارگاه ها می توانند محصولات خود را صادر کنند و یا برای فروش به مراکز پخش و سایر مغازه ها ارسال کنند.
قبل از اخذ سیب سلامت باید نکات زیر را مد نظر قرار دهید:
- دریافت پروانه ساخت
- رعایت تمامی نکات و فاکتورهای اعلام شده توسط سازمان غذا و دارو
- عدم استفاده از مواد افزودنی شیمیایی در تولید محصولات
- کاهش حداکثری میزان کالری فراورده های تولیدی
- به حداقل رساندن استفاده از مواد خطرناک همچون اسیدهای چرب در فرایند تولید محصول
- به حداقل رساندن مصرف نمک
- استفاده از مواد اولیه طبیعی و سالم
- استفاده از محصولات عاری از سموم و مواد شیمیایی دفع آفات نباتی در فرایند تولید
سیب سلامت بگیریم یا نه؟
در صورتی که برای فعالیت تولیدی خود قصد راه اندازی کارگاه تولیدی و یا کارخانه تولید مواد غذایی را دارید لازم است برای دریافت نشان سیب سلامت به سازمان غذا و دارو مراجعه نمایید و در صورتی که مایلید بیزنس خود را در سطح خانگی و یا مغازه به انجام برسانید ملزم به اخذ سیب سلامت نیستید. شما عزیزان می توانید برای مشاوره راه اندازی کسب و کار تولیدی در سطح مورد نظر خود با مشاورین بکردانه مشورت کنید و پاسخ سوالات خود را جویا شوید. همچنین برای خرید انواع دستگاه های روغن گیری، کره گیری، ارده گیری، اسیاب و میوه خشک کن و استعلام قیمت آن با کارشناسان بکردانه تماس بگیرید.