میوه خشک جزء تنقلات محبوب و باکیفیت است که می تواند به عنوان یک میان وعده خوشمزه برای بزرگسالان و کودکان مورد استفاده قرار گیرد. این روزها با توجه به بالا رفتن تقاضای مردم برای خرید این محصولات، تولید میوه های خشک می تواند مزایای بسیار زیادی را به همراه داشته باشد. به خصوص اینکه میوه های خشک می توانند تاثیر زیادی روی سلامت جامعه داشته باشند. با این حال ممکن است که برخی از افرادی که به بازار تولید میوه خشک وارد می شوند، نتوانند از پس این کار بر بیایند. چون به هر حال ریسک تولید این میوه ها بالا است و حتی ممکن است که برخی از افراد با مشکلات خاصی در هنگام تولید مواجه شوند. در ادامه این مقاله قصد داریم در مورد علت ورشکستگی تولید میوه خشک صحبت کنیم و مراحل صنعتی تولید این چیپس های خوش طعم میوه را بازگو نماییم.
دلایل ورشکستگی تولید میوه خشک
ورشکستگی تولید میوه خشک جزء اتفاقات نادر است. تقریبا همه افرادی که در زمینه تولید میوه خشک فعالیت می کنند از کار خودشان راضی هستند. اما متاسفانه برخی از افراد نیز به دلیل اینکه از همان ابتدا برنامه ریزی درستی برای فعالیت های خودشان ندارند، در آینده ای نه چندان دور دچار ورشکستگی می شوند. عدم وجود برنامه ریزی جهت انجام گام های بعدی می تواند دلیل اصلی برای ورشکستگی باشد. برنامه ریزی شامل تمامی اقدامات مختلف درباره این کار می شود.
بازاریابی نامناسب و استفاده از بسته بندی های غیر شکیل و بی کیفیت نیز دلیلی برای ورشکستگی تولید میوه خشک است. متاسفانه برخی از افراد تصور می کنند که فقط باید یک محصول را تولید کنند و هیچ برنامه ریزی برای فروش آن ها ندارند. این در حالی است که اگر بازاریابی به درستی انجام نشود، مشکلات زیادی در حین کار و پس از فروش محصولات به وجود می آید.
استفاده از مواد اولیه بی کیفیت و یا خشک نکردن میوه ها طبق فرآیندهای مناسب، باعث می شود که کیفیت نهایی این محصولات مورد قبول مردم واقع نشود. در چنین شرایطی اگر مردم یک بار از محصولات شما خریداری کردند، دفعه بعدی ترجیح می دهند که این کار را انجام ندهند؛ چون از کیفیت محصولات شما راضی نیستند.
استفاده از خط تولید نامناسب و ناکارآمد، دلیل دیگری برای ورشکستگی تولید میوه خشک است. واقعیت این است که این روزها دستگاه های بسیار متنوعی به صورت اتوماتیک کار می کنند که می توانند سرعت تولید را بالا ببرند. اما قیمت خرید آن ها بسیار بالاست. این هنر شماست که بر اساس حجم تولیدات خودتان، بهترین این محصولات را خریداری نمایید.
مراحل صنعتی تولید میوه خشک
به منظور تولید میوه خشک باید مراحل صنعتی مختلفی را انجام دهید. مهم ترین بخش استفاده از دستگاه های مناسب جهت تولید این محصولات است. دستگاه هایی که به صورت اتوماتیک فرآیند تولید این میوه ها را انجام می دهند، می توانند سرعت کار را بالا ببرند. با این حال انتخاب یا عدم انتخاب هر یک از دستگاه ها بستگی به نظر و بودجه شما دارد.
- انتخاب میوه های مناسب برای خشک کردن
یکی از مهم ترین اقداماتی که باید برای جلوگیری از ورشکستی تولید میوه خشک انجام دهید، استفاده از میوه های مرغوب و با کیفیت برای خشک کردن است. به طور کلی، هر چقدر این محصولات پرطرفدارتر باشند، می توانند گزینه بهتری برای خشک کردن محسوب شوند. شما می توانید موز، توت فرنگی، کیوی، سیب و یا هر میوه ای که متناسب با فصل است را برای خشک کردن انتخاب کنید.
- آماده کردن میوه ها جهت خشک شدن
پس از انتخاب میوه نوبت به آماده کردن آن ها جهت خشک شدن است که البته انجام این مراحل کار ساده ای نیست و نیاز به صرف زمان زیادی دارد. شستشوی آن ها اولین مرحله برای آماده سازی است و پس از آن باید مراحل آنالیز و بررسی میوه ها انجام شود. جدا کردن میوه های سالم و باکیفیت از میوه هایی که کیفیت قابل قبولی ندارند، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در نهایت پوست گیری میوه ها انجام می شود تا در نهایت میوه ها اسلایس شوند و مورد استفاده قرار گیرند.
- اسلایس کردن میوه ها
سومین مرحله برای تولید میوه خشک صنعتی، اسلایس کردن میوه ها است که با کمک دستگاه های اتوماتیک نیز قابل انجام است. ضخامت هر یک از این چیپس ها اهمیت بسیار زیادی در فرآیند خشک کردن آن ها دارد. به طوری که می توانیم بگوییم اگر این ضخامت افزایش پیدا کند، میوه ها به راحتی خشک نخواهند شد و حتی ممکن است که کیفیت خودشان را از دست بدهند. کم در نظر گرفتن ضخامت این محصولات نیز می تواند باعث خشک شدن بیش از حد آن ها گردد.
- قرار دادن میوه های اسلایس شده در دستگاه تولید میوه خشک کن
آخرین مرحله برای تولید میوه خشک، قرار دادن میوه های اسلایس شده در دستگاه تولید میوه خشک است. این دستگاه باید در دمای مناسب کار کند و عمل حذف آب از درون میوه ها را انجام دهد. برای قرار دادن این محصولات اسلایس شده باید به این موضوع توجه داشته باشید که حرارت به تمامی بخش های میوه ها نفوذ کند. بنابراین، چیدمان اصولی و دقیق میوه های اسلایس شده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
مشکلات تولید میوه خشک
تولید میوههای خشک، به عنوان یک فرآیند پرکاربرد در صنایع غذایی، ممکن است با مشکلات مختلفی همراه باشد. یکی از مشکلات اصلی در تولید میوههای خشک، حفظ کیفیت محصول نهایی است. در فرآیند خشک کردن، ممکن است از دست رفتن مواد مغذی، رنگ، عطر و طعم میوهها رخ دهد. میوههای خشک به عنوان محصولات با عمر طولانیتر نسبت به تازهماندهها، به مشکلات حفظ طولانیمدت برخوردار هستند. عواملی مانند رطوبت، نور، حرارت و هوا میتوانند باعث تغییرات در ویژگیهای میوههای خشک شده شوند. علاوه بر این موارد مشکلات بسیار دیگری هستند که برخی از آن ها را در متن زیر شرح می دهیم.
- تغییر در طعم و عطر: ممکن است در فرآیند تولید میوههای خشک، طعم و عطر طبیعی میوه تغییر کند یا به دلیل عملیات خشک کردن، طعم و عطر مصنوعی پیدا کند.
- تغییر در ساختار فیبر: تغییر در ساختار فیبر میوهها میتواند در نتیجه خشک کردن اتفاق بیفتد که ممکن است تأثیری بر روی گوارش و سلامت داشته باشد.
- هزینههای تولید و تجهیزات: فرآیند تولید میوههای خشک نیازمند تجهیزات و فناوریهای خاصی است که ممکن است هزینههای اولیه بالایی داشته باشد.
- انتخاب مناسب میوه: انتخاب میوههای مناسب برای خشک کردن و نیز رعایت ترتیب زمانی خشک کردن میتواند مشکلاتی مانند تغییر رنگ، طعم و ساختار را به حداقل برساند.
برای حل مشکلات فوق، تحقیقات و آزمایشهای دقیق در زمینه فرآیند تولید، انتخاب مواد اولیه مرغوب و استفاده از فناوریهای نوین میتواند کمک کننده باشد، همچنین رعایت استانداردها و دستورالعملهای بهداشتی در تولید و بستهبندی نیز اهمیت دارد.